Syropy glukozowe to oczyszczone i zagęszczone wodne roztwory cukrów prostych (glukozy, maltozy) i niskocząsteczkowych wielocukrów, otrzymywane w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi.
										Charakteryzują się łagodną słodyczą, dobrą stabilnością temperaturową i chemiczną, wysokim ciśnieniem osmotycznym. 
										Wysoka stabilność mikrobiologiczna pozwala przechowywać syropy przez dłuższy czas w temperaturze otoczenia bez obawy wystąpienia krystalizacji.
										Zastosowanie;
										Wyroby cukiernicze, landryny, lizaki, karmelki, galaretki, żelki, dżemy, musy, soki, koncentraty, sezamki. 
										Opakowania
										– beczułka plastikowa 60kg, 
										- beczka 290 kg,
										- paletopojemnik 900 i 1200 kg.
										
Syropy maltozowe są to oczyszczone i zagęszczone wodne roztwory cukrów prostych (glukozy, maltozy) i niskocząsteczkowych wielocukrów, otrzymywane w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. 
										Charakteryzują się łagodną, charakterystyczną słodyczą, dobrą stabilnością temperaturową i chemiczną, obniżoną tendencją do krystalizacji, wysokim ciśnieniem osmotycznym. 
										Wysoka stabilność mikrobiologiczna pozwala przechowywać syropy przez dłuższy czas w temperaturze otoczenia bez obawy wystąpienia krystalizacji.
										
										Zastosowanie;
										Syropy maltozowe dzięki zdolności regulowania struktury i konsystencji produktu znajdują powszechne zastosowanie w przemyśle cukierniczym do produkcji cukierków twardych, zewnętrznych twardych powłok cukierków nadziewanych, 
										nadzień cukierniczych, masy karmelkowej, pomad, wyrobów piankowych, żelków, galaretek, polew czekoladowo-owocowych. 
										Opakowanie
										– beczułka plastikowa 60kg, 
										- beczka 290 kg,
										- paletopojemnik 900 i 1200 kg.
										
ziemniaczana, pszenna, kukurydziana
glukoza krystaliczna, gluten pszenny i kukurydziany
glukozowy, maltozowy
żółta, biała
płatki, grys, kostka ziemniaczana
skrobia acetylowana i utleniona, acetylowany fosforan i adypinian diskrobiowy,
spoiwo do tektury falistej, kleje dekstrynowe





ul. Fabryczna 3
55-080 Kąty Wrocławskie
Dział sprzedaży: 507 863 792
Dział usług: 507 863 821
Dział techniczny: 507 863 832
Zarząd firmy: 507 863 770
e-mail: bosto@bosto.com.pl
Dostawca hurtowy:
skrobie:
- ziemniaczane,  pszenne, kukurydziane
modyfikaty skrobiowe
dekstryny
białko ziemniaczane
syropy glukozowe
susze ziemniaczane
Wyróżnienie za promocję gminy w roku 2000
FIRMA ROKU 1999 w gminie Kąty Wrocławskie
Wyróżnienie Forbes