Bosto - Oferta - Inne

Glukoza krystaliczna (dekstraza)

to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi. Zawiera ponad 99% czystej glukozy, odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.
Zastosowanie
Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia

Opakowanie worek papierowy 25 kg


Maltodekstryna

to preparat skrobiowy w postaci sypkiego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi, poddany następnie suszeniu rozpyłowemu.
Zastosowanie
Maltodekstryny ze względu na swój skład i własności znalazły szerokie zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego, szczególnie w gastronomii, przemysle farmaceutycznym jako otoczki lekarstw.
Charakterystyka
Maltodekstryny charakteryzuje niska słodycz, łatwostrawność, wysoka lepkość, łatwa rozpuszczalność, wysoka higroskopijność. Dzięki szerokiemu zakresowi depolimeryzacji skrobi (DE) maltodekstryny posiadają różnorodny skład mieszaniny cukrów; wykazują właściwości emulgujące, wypełniające stabilizujące, sklejające spulchniające, przedłużają świeżość,redukują słodycz, uwypuklają smak i zapach, opóźniają proces krystalizacji.

Opakowanie worek paierowy 25 kg

Gluten pszenny

Gluten to witalne białko pszenne otrzymywane poprzez ekstrakcje z pszenicy. Gluten składa się z gliadyn, które nadają lepkość oraz glutein, które nadają elastyczność produktom. Gluten pszenny służy do poprawy i stabilizacji jakości mąki, szczególnie pochodzącej ze zbóż gorszej jakości. Poprawia wodochłonność o około 10-15%, co powoduje większą wydajność ciasta i pieczywa.
Zastosowanie
Gluten to składnik powszechnie używany w miksach jako dodatek wiażący. Stosowany zarówno w miksach z ziarnami typu Birdfood jak i miksach rybnych czy mlecznych. Gluten pszenny odpowiedzialny jest również za spręzystość i elastyczność kulek.

Opakowanie worek papierowy wentylowy 25 kg


Gluten kukurydziany

Kukurydziany gluten paszowy jest opłacalną alternatywą dla zbóż i mieszanek paszowych dla przeżuwaczy. Wilgotny produkt może być stosowany zamiast kiszonki z kukurydzy. Dzięki naturalnej obecności błonnika, białka i skrobi, produkt pomaga w stabilizacji i poprawie fermentacji wewnątrz żwacza.
Zastosowanie
Gluten jest dobrym sposobem na uzupełnienie w paszy dla drobiu włókna, skrobi i białka, przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości pasz na bazie kukurydzy.

Opakowanie worek papierowy wentylowy 25 kg


Modyfikaty spożywcze

Modyfikaty przemysłowe

Skrobie natywne

Dekstryny

Syropy

Susze ziemniaczane

Białko ziemniaczane

Produkty

SKROBIA:

ziemniaczana, pszenna, kukurydziana

INNE:

glukoza krystaliczna, gluten pszenny i kukurydziany

SYROPY:

glukozowy, maltozowy

DEKSTRYNY:

żółta, biała

SUSZE ZIEMNIACZANE:

płatki, grys, kostka ziemniaczana

MODYFIKATY SPOŻYWCZE:

skrobia acetylowana i utleniona, acetylowany fosforan i adypinian diskrobiowy,

MODYFIKATY PRZEMYSŁOWE:

spoiwo do tektury falistej, kleje dekstrynowe

Oferujemy produkty firm

wppz

Bosto - rzetelna firma - polityka dobrych cen


ul. Fabryczna 3
55-080 Kąty Wrocławskie

+48 71 316-60-33
+48 71 316-60-44
fax. +48 71 316-73-83

e-mail: bosto@bosto.com.pl

Dostawca hurtowy:
skrobie:
- ziemniaczane, pszenne, kukurydziane
modyfikaty skrobiowe
dekstryny
białko ziemniaczane
syropy glukozowe
susze ziemniaczane

Polityka jakości

Wyróżnienie za promocję gminy w roku 2000

FIRMA ROKU 1999 w gminie Kąty Wrocławskie

Wyróżnienie Forbes

więcej