to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi.
Zawiera ponad 99% czystej glukozy, odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.
Zastosowanie
Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia
Opakowanie worek papierowy 25 kg
to preparat skrobiowy w postaci sypkiego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej depolimeryzacji wodnej zawiesiny skrobi,
poddany następnie suszeniu rozpyłowemu.
Zastosowanie
Maltodekstryny ze względu na swój skład i własności znalazły szerokie zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu spożywczego, szczególnie w gastronomii,
przemysle farmaceutycznym jako otoczki lekarstw.
Charakterystyka
Maltodekstryny charakteryzuje niska słodycz, łatwostrawność, wysoka lepkość, łatwa rozpuszczalność, wysoka higroskopijność.
Dzięki szerokiemu zakresowi depolimeryzacji skrobi (DE) maltodekstryny posiadają różnorodny skład mieszaniny cukrów; wykazują właściwości emulgujące, wypełniające stabilizujące, sklejające spulchniające, przedłużają świeżość,redukują słodycz,
uwypuklają smak i zapach, opóźniają proces krystalizacji.
Opakowanie worek paierowy 25 kg
Gluten to witalne białko pszenne otrzymywane poprzez ekstrakcje z pszenicy. Gluten składa się z gliadyn, które nadają lepkość oraz glutein, które nadają elastyczność produktom.
Gluten pszenny służy do poprawy i stabilizacji jakości mąki, szczególnie pochodzącej ze zbóż gorszej jakości.
Poprawia wodochłonność o około 10-15%, co powoduje większą wydajność ciasta i pieczywa.
Zastosowanie
Gluten to składnik powszechnie używany w miksach jako dodatek wiażący. Stosowany zarówno w miksach z ziarnami typu Birdfood jak i miksach rybnych czy mlecznych.
Gluten pszenny odpowiedzialny jest również za spręzystość i elastyczność kulek.
Opakowanie worek papierowy wentylowy 25 kg
Kukurydziany gluten paszowy jest opłacalną alternatywą dla zbóż i mieszanek paszowych dla przeżuwaczy.
Wilgotny produkt może być stosowany zamiast kiszonki z kukurydzy.
Dzięki naturalnej obecności błonnika, białka i skrobi, produkt pomaga w stabilizacji i poprawie fermentacji wewnątrz żwacza.
Zastosowanie
Gluten jest dobrym sposobem na uzupełnienie w paszy dla drobiu włókna, skrobi i białka, przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości pasz na bazie kukurydzy.
Opakowanie worek papierowy wentylowy 25 kg
ziemniaczana, pszenna, kukurydziana
glukoza krystaliczna, gluten pszenny i kukurydziany
glukozowy, maltozowy
żółta, biała
płatki, grys, kostka ziemniaczana
skrobia acetylowana i utleniona, acetylowany fosforan i adypinian diskrobiowy,
spoiwo do tektury falistej, kleje dekstrynowe
ul. Fabryczna 3
55-080 Kąty Wrocławskie
Dział sprzedaży: 507 863 792
Dział usług: 507 863 821
Dział techniczny: 507 863 832
Zarząd firmy: 507 863 770
e-mail: bosto@bosto.com.pl
Dostawca hurtowy:
skrobie:
- ziemniaczane, pszenne, kukurydziane
modyfikaty skrobiowe
dekstryny
białko ziemniaczane
syropy glukozowe
susze ziemniaczane
Wyróżnienie za promocję gminy w roku 2000
FIRMA ROKU 1999 w gminie Kąty Wrocławskie
Wyróżnienie Forbes