Bosto - Oferta - Skrobia

Skrobia ziemniaczana

Skrobia ziemniaczana otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka, a następnie wypłukanie, oczyszczenie, wysuszenie i odsianie. Skrobia jest polisacharydem pełniącym rolę materiału zapasowego roślin. Struktury krystaliczne ziarna skrobiowego są tworzone przez makrocząsteczki skrobi o budowie rozgałęzionej - amylopektynę oraz makrocząsteczki o budowie liniowej amylozę. Ponieważ amyloza i amylopektyna różnią się wieloma istotnymi cechami, dlatego proporcja, w jakiej występują w określonym rodzaju skrobi określa jej właściwości fizykochemiczne.
Zastosowanie
Skrobia jest jednym z najbardziej wielofunkcyjnych surowców w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym i papierniczym

Opakowanie
- worek papierowy wentylowy - 25 kg
- big-bag 1000 kg


Skrobia kukurydziana

Skrobia kukurydziana to także znakomity produkt o wszechstronnym zastosowaniu w każdej kuchni! Jej dodatek sprawi, że Twoje zupy, sosy, ciasta, ciasteczka i kremy, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, osiągną idealną konsystencję. Będą gęste, ale nie staną się matowe. Spełnia zasady koszerności oraz wymogi halal, jest niezastąpionym dodatkiem dla osób stosujących dietę proteinową (znaną także jako białkowa lub Dukana).

Opakowanie
- worek papierowy wentylowy 25 kg


Skrobia pszenna

Skrobia pszenna natywna otrzymywana jest z pszenicy, produkowana jest w procesie wielostopniowego mielenia, separowania i wymywania, a następnie odwodnienia, suszenia i mielenia. Jest znakomitym dodatkiem do żywności, mającym wpływ na teksturę, a także znacznie polepszającym wiązanie wody. Może być stosowana jako środek wypełniający. Wpływa pozytywnie na stabilność gotowego produktu w czasie przechowywania, a także podczas obróbki termicznej.
Zastosowanie
Skrobia pszenna ma wszechstronne zastosowanie jako składnik i dodatek do żywności. Stosowana jest w przetworach mięsnych i garmażeryjnych, w konserwach warzywno-mięsnych i rybnych, pieczywie i wyrobach mącznych, koncentratach potraw, jako zagęstnik do deserów, zup i sosów. Wykorzystywana jest do wyrobu produktów bezglutenowych.
Postać
Występuje pod postacią sypkiego proszku barwy białej.

Opakowanie
- worek papierowy wentylowy 25 kg


Modyfikaty spożywcze

Modyfikaty przemysłowe

Dekstryny

Syropy

Susze ziemniaczane

Białko ziemniaczane

Produkty

SKROBIA:

ziemniaczana, pszenna, kukurydziana

INNE:

glukoza krystaliczna, gluten pszenny i kukurydziany

SYROPY:

glukozowy, maltozowy

DEKSTRYNY:

żółta, biała

SUSZE ZIEMNIACZANE:

płatki, grys, kostka ziemniaczana

MODYFIKATY SPOŻYWCZE:

skrobia acetylowana i utleniona, acetylowany fosforan i adypinian diskrobiowy,

MODYFIKATY PRZEMYSŁOWE:

spoiwo do tektury falistej, kleje dekstrynowe

Oferujemy produkty firm

wppz

Bosto - rzetelna firma - polityka dobrych cen


ul. Fabryczna 3
55-080 Kąty Wrocławskie

+48 71 316-60-33
+48 71 316-60-44
fax. +48 71 316-73-83

e-mail: bosto@bosto.com.pl

Dostawca hurtowy:
skrobie:
- ziemniaczane, pszenne, kukurydziane
modyfikaty skrobiowe
dekstryny
białko ziemniaczane
syropy glukozowe
susze ziemniaczane

Polityka jakości

Wyróżnienie za promocję gminy w roku 2000

FIRMA ROKU 1999 w gminie Kąty Wrocławskie

Wyróżnienie Forbes

więcej